English
Close
kunst route enschede

KUNST- & ARCHITECTUURWANDELROUTE

Deze wandelroute over het Universiteitsterrein voert langs verschillende architektonische gebouwen en buitenkunstwerken.

Deze wandelroute voert je langs de verschillende architectonische gebouwen en buitenkunstwerken op de campus v...

Read next
Drienerlolaan 5
Free

Deze wandelroute voert je langs de verschillende architectonische gebouwen en buitenkunstwerken op de campus van de Universiteit Twente. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.

De Universiteit Twente (UT) is de enige Nederlandse universiteit met een campus: een uitgestrekt parkachtig terrein met gebouwen voor onderwijs en onderzoek, faciliteiten voor sport en cultuur, huisvesting voor studenten en medewerkers en een winkelcentrum. Eigenlijk is de campus een kleine studiestad in het groen. De gebouwen die de afgelopen 50 jaar op dit voormalige landgoed Drienerlo zijn verrezen, zijn een goede illustratie van recente architectonische ideeën. De meeste kunstwerken die her en der staan, zijn in de loop der jaren speciaal voor de UT ontworpen.

De campus is in 1961 volgens de principes van de Nieuwe Zakelijkheid aangelegd door de architecten van Tijen en van Embden. Hun stedenbouwkundig plan geeft een duidelijke structuur aan het terrein en zet grote gebouwen op strategische plekken neer. Van Tijen en van Embden scheidden wonen, werken en recreëren van elkaar. Als reactie op deze zakelijke en formele aanpak bouwde een groep jonge architecten knusse en uitbundige architectuur.

Download de route hier.

Opening hours

PrijsFree
Contact

Kunst- & Architectuurwandelroute

Drienerlolaan 5

7522NB Enschede

+31 53 4894400

www.utwente.nl/nl/sg/rondleiding/

[email protected]

Plan route

Locatiegegevens

1 Kunst- & Architectuurwandelroute
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede